Barszcz czerwony zabielany



Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 400 g obranych surowych buraków
  • 1000 g bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 160 g żurku
  • 80 g śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do zupy

Wykonanie:

Buraki obieramy, kroimy na 4 części, wkładamy do naczynia Thermomix i rozdrabniamy czas 20 s/obr. 4. Dodajemy bulion, czosnek, pieprz oraz przprawę. Gotujemy czas 20 min/temp. 100/obr.1. Dodajemy żurek i śmietanę gotujemy czas 5 min/temp. 100/obr.1. Barszcz przelewamy przez sitko. Podajemy z ugotowanym jajkiem i tłuczonymi ziemniakami.

Jeżeli bulion wcześniej soliliśmy to nie ma potrzeby solenia barszczu.

Thermomix prepisy. Barszcz czerwony zabielany

Thermomix prepisy. Barszcz czerwony zabielany

Popularne frazy:

  • barszcz czerwony zabielany thermomix
  • bardzcz czerwony zabielany thermomiks abc
  • barszcz zabielany z thermomixa
  • barszcz zabielany thermomix
  • barszcz xabielany tm
  • barszcz czerwony zabielany termomix
  • barszcz czerwony zabielany termomiks
  • barszcz czerwony zabielany
  • barszcz czerwony thermomix przepisownia
  • barsxcz czerwony zabielany tetmomox

Podobne przepisy

Add Comment