Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na bigos z młodej kapusty:

  • 1000 g poszatkowanej młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 300 g kiełbasy
  • 20 g mąki pszennej
  • 15 g oleju
  • 150 g sosu pomidorowego (dałam domowy)
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki kminku mielonego
  • szczypta kurkumy
  • koperek

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix daję cebule pokrojoną na 4 części. Rozdrabniam czas 15s/obr.4. Dodaję olej i pokrojoną kiełbasę.

Dusimy czas 10 min/120 stopni/obroty wsteczne SOFT Dodajemy mąkę i mieszamy czas 20 s/obroty wsteczne 1.

W tym czasie kapustę kroimy na paski. Wkładamy kapustę do naczynia Thermomix. Dodajemy przyprawy, sos pomidorowy i gotujemy czas 30 min/100 stopni/obroty wsteczne SOFT. W trakcie gotowania mieszamy bigos kopystką.

Na 5 minut przed końcem gotowania wrzucamy koperek.

Bigos podajemy z gotowanymi młodymi ziemniakami lub pieczywem.

2 komentarze

  1. Justyna

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.