Cebulaczki

Print Friendly, PDF & Email

Składniki

Składniki na ciasto:
300 g mąką pszennej
20 g drożdży
2 TM mleka
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki cukru

Składniki na farsz:
300 g sera białego
1 jako
sól do smaku
kminek
pieprz ziołowy
400 g cebuli
łyżka masła

Przygotowanie:

Ciasto:

Do pojemnika dajemy mleko z drożdzami i cukrem – ustawiamy na 1,5 minuty 50 stopni obroty 4

Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto 3 minuty Interwał.

Wykładamy do miski, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut.

W międzyczasie robimy farsz na ciasto.

Dajem wszystkie składniki oprócz cebuli do naczynia i ucieramy przez 30 sekund obroty 4.

Masa powinna być pikantna.

Do masy dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i mieszamy używając wstecznych obrotów przez 30 sekund obroty 4.

Następnie wałkujemy ciasto i wykrawamy koła o średnicy ok 10 cm nakładamy na blaszkę i na placki nakładam farsz cebulowo – serowy.

Czekamy ok 10 minut jak ciasto podrośnie, wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 20 minut.

Smakują na ciepło i zimno.

Czas całkowity

Czas całkowity: 1 godzina, 10 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 20 minut

Dodaj komentarz