Składniki
Składniki na ciasto:
300 g mąką pszennej
20 g drożdży
2 TM mleka
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki cukru
Składniki na farsz:
300 g sera białego
1 jako
sól do smaku
kminek
pieprz ziołowy
400 g cebuli
łyżka masła
Przygotowanie:
Ciasto:
Do pojemnika dajemy mleko z drożdzami i cukrem – ustawiamy na 1,5 minuty 50 stopni obroty 4
Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto 3 minuty Interwał.
Wykładamy do miski, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut.
W międzyczasie robimy farsz na ciasto.
Dajem wszystkie składniki oprócz cebuli do naczynia i ucieramy przez 30 sekund obroty 4.
Masa powinna być pikantna.
Do masy dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i mieszamy używając wstecznych obrotów przez 30 sekund obroty 4.
Następnie wałkujemy ciasto i wykrawamy koła o średnicy ok 10 cm nakładamy na blaszkę i na placki nakładam farsz cebulowo – serowy.
Czekamy ok 10 minut jak ciasto podrośnie, wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 20 minut.
Smakują na ciepło i zimno.
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 20 minut