Pikantny krem z dynii

Pikantny krem z dynii

Składniki:

  • 500 g dyni
  • 100 g ziemniaków
  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • imbir ok 3 cm
  • 1/2 łyżeczki curry
  • mała papryczka chili
  • 1000 ml bulionu warzywnego
  • olej, sól
  • pestki dyni do dekoracji

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy olej i podduszamy cebulę czas 3 min/temp. 100/obr.2. Dodajemy czosnek, ziemniaki pokrojone w kostkę, curry oraz dynię. Podduszamy to czas 5 min/temp. 100/obr.3. Dodajemy soczewicę, chili oraz bulion. Gotujemy całość 30 minut. Na koniec wyciągamy papryczkę chili a zupę miksujemy na gładki krem czas 1 min/obr.10.

Podajemy z pestkami dyni lub polewamy jogurtem z pokrojoną papryczką chili. Przepis pochodzi z miesięcznika Moje smaki życia Nr 10 październik 2014.

thermomix_dynia

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock