Piernik staropolski

Piernik staropolski
Print Friendly, PDF & Email

W dzisiejszym wpisie dokończenie przepisu na piernik staropolski. Po długim 6 tygodniowym wypoczynku piernik został upieczony.

Z tego przepisu http://www.thermoprzepisy.pl/okazje/boze-narodzenie/staropolski-piernik-wykonanie-ciasta/ wyszedł mi piernik oraz nadziewane pierniki.

Piernik upiekłam w formie keksowej.

Składniki:

Wykonanie:

Z ciasta odbieramy 3 takie same porcje i wałkujemy na wielkość blachy w której będziemy piec piernik. Pieczemy w tem. 180 stopni ok 15 min każdą część osobno.

Zimne blaty przekładamy powidłem śliwkowym (ja dałam śliwkę z czekoladą). Obciążamy równomiernie przełożony piernik i odstawiamy na kilka dni.

piernik staropolski thermomix

2 komentarze

  1. Krzysztof Stec

Reply Cancel Reply

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.