Sos pieczeniowy

Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

3 łyżki oleju

2 łyżki mąki

1 łyżeczka bulionu drobiowego lub jedna kostka rosołowa rozprowadzona w szklance wody

1/4 szklanki śmietany

sól do smaku – jeżeli kostka rosołowa jest mało słona

Wykonanie:

Zakładamy motylek i dajemy do naczynia 3 łyżki oleju i 2 łyżki mąki. Nastawiamy 5 minut Varoma obroty 1.

Następnie dodajemy szklankę rozpuszczonego bulionu nastawiamy 5 minut 100 stopni obroty 2.

Na sam koniec dajemy śmietanę i mieszamy 5 sekund obroty 4. Gotujemy 5 min 100 stopni obroty 1.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.