Składniki:
- 45 g orzechów laskowych
- 30 g orzechów włoskich
- 100 g rodzynek
- 2 banany
- 80 g masła
- 100 g cukru brązowego
- 2 jajka
- 50 g mleka
- 300 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Do naczynia dajemy orzechy i rozdrabniamy je 5s/obr.6 i przekładamy do miseczki.To samo robimy z bananami rozdrabniamy je 5s/obr.6 dodajemy masło, cukier, jajka i mleko 20 s/obr.5. Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ponownie ciasto 15 s/obr.5
Na sam koniec dajemy rodzynki i orzechy i mieszamy na wstecznych obrotach 20 s/obr.4
Wyrobioną masą napełniamy foremki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni.
Pieczemy ok 30 minut, wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na ok 15 minut muffinki w foremkach aby wystygły.
Przepis ok. Babeczki smaczne 🙂