Muffinki bananowe z rodzynkami

Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 45 g orzechów laskowych
  • 30 g orzechów włoskich
  • 100 g rodzynek
  • 2 banany
  • 80 g masła
  • 100 g cukru brązowego
  • 2 jajka
  • 50 g mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Do naczynia dajemy orzechy i rozdrabniamy je 5s/obr.6 i przekładamy do miseczki.To samo robimy z bananami rozdrabniamy je 5s/obr.6 dodajemy masło, cukier, jajka i mleko 20 s/obr.5. Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ponownie ciasto 15 s/obr.5

Na sam koniec dajemy rodzynki i orzechy i  mieszamy na wstecznych obrotach 20 s/obr.4

Wyrobioną masą napełniamy foremki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni.

Pieczemy ok 30 minut, wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na ok 15 minut muffinki w foremkach aby wystygły.

1 komentarz

  1. Gośka

Dodaj komentarz