Muffinki bananowe z rodzynkami

Muffinki bananowe z rodzynkami
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 45 g orzechów laskowych
  • 30 g orzechów włoskich
  • 100 g rodzynek
  • 2 banany
  • 80 g masła
  • 100 g cukru brązowego
  • 2 jajka
  • 50 g mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Do naczynia dajemy orzechy i rozdrabniamy je 5s/obr.6 i przekładamy do miseczki.To samo robimy z bananami rozdrabniamy je 5s/obr.6 dodajemy masło, cukier, jajka i mleko 20 s/obr.5. Następnie dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ponownie ciasto 15 s/obr.5

Na sam koniec dajemy rodzynki i orzechy i  mieszamy na wstecznych obrotach 20 s/obr.4

Wyrobioną masą napełniamy foremki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni.

Pieczemy ok 30 minut, wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na ok 15 minut muffinki w foremkach aby wystygły.

One Response

  1. Gośka

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.