Żurek

Żurek

Składniki na żurek:

  • 100 g kiełbasy wiejskiej
  • 1000 g wody
  • 200 g żurku
  • 4 łyżki śmietany
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • suszony majeranek
  • sól

Wykonanie:

Pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę umieszczamy w naczyniu Thermomix i dusimy czas 5 min/temp. Varoma/obr 1, nakładamy motylek i wlewamy wodę z przyprawami (bez majeranku) i gotujemy czas 5 min/temp. 100 stopni/obr 1.

Następnie dodajemy żurek i śmietanę ( śmietanę możemy rozprowadzić w wodzie aby nie było później grudek) gotujemy czas 10 min/temp. 100 stopni/obr. 1.

Pod koniec gotowania dajemy suszony majeranek. Podajemy z jajkiem.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock