Burger z kaszy jaglanej i buraka



Print Friendly

Składniki na 4 burgery

  • 4 małe  ugotowane buraki
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 szklanki uprażonych nasion słonecznika
  • 1 mała czerwona cebulka drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki mąki w zależnosci od konsystencji

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy buraki i miksujemy czas 30s/obr.8. Buraki możemy odcisnąć z soku. Do naczynia Thermomix dajemy kaszę jaglaną, buraczki, cebulkę, wyciśnięte ząbki czosnku, bułkę tartą. Sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy pomagając sobie kopystką czas 30s/obr/4. W zależności od konsystencji możemy dodać mąki.

Z masy formujemy 4 burgery. Pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut. Następnie przewracamy burgery na drugą stronę i pieczemy ok. 10 minut.

Podajemy w bułce, na liściu sałaty, papryki i kiełków rzodkiewki.

Czy wiesz, że 28 maja jest Dzień Hamburgera?

Burger z kaszy jaglanej i buraków. Thermomix przepisy.

Burger z kaszy jaglanej i buraków. Thermomix przepisy.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Burger z kaszy jaglanej i buraków
Thermomix przepisy

Podobne przepisy

Add Comment