Frittata z pieczarkami i szpinakiem Thermomix
Składniki:
- 130 g pieczarek
- 50 g szpinaku baby
- 3 szt jajek
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
- szczypiorek
Wykonanie:
- Pieczarki obieramy, szybko myjemy i osuszamy.
- Szpinak również myjemy i osuszamy.
- Pieczarki kroimy w talarki.
- Do naczynia Thermomix dajemy olej.
- Rozgrzewamy olej czas 1 min/temp. 100/obr.1
- Dodajemy pieczarki i podduszamy czas 5 min/temp. 100/obr.1 wsteczne.
- Dodajemy szpinak.
- Dodajemy sól i pieprz do smaku.
- Podduszamy czas 2 min/temp.100/obr. 1 wsteczne.
- W osobnym naczyniu mieszamy jajka i sól.
- Na przystawkę Varoma dajemy uprzednio zmoczony papier do pieczenia. Papier rozkładamy równomiernie na przystawce.
- Na papier dajemy pieczarki ze szpinakiem.
- Do naczynia Thermomix wlewamy 1000 g wody, zamykamy i na pokrywę umieszczamy nakładke Varoma.
- Pieczarki ze szpinakiem zalewamy masą jajeczną.
- Przykrywamy nakładkę Varoma i gotujemy czas 20 min/Varoma/obr.1
Podsumowanie
Nazwa przepisu
Frittata z pieczarkami i szpinakiem Thermomix
Thermomix przepisy