Mus jabłkowy

Mus jabłkowy
Print Friendly, PDF & Email

Mus jabłkowy Thermomix

Składniki:

  • 1000 g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych)
  • 50 g cukru

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy jabłka i miksujemy czas 15 s /obr.5. Następnie parujemy jabłka czas 10 min/Varoma/obr.2. Na pokrywę zakładamy koszyczek aby zapobiec chlapaniu.

2 minuty przed końcem parowania wsypujemy cukier. Gorący mus przelewamy do czystych słoików i zakręcamy.

Z podanej porcji jabłek wyszły mi 3 słoiki.

Thermomix przepisy. Mus jabłkowy.

Thermomix przepisy. Mus jabłkowy.

One Response

  1. Sylwia

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.