Faworki

Faworki

Faworki Thermomix

Składniki na faworki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 łyżka spirytusu
  • 100 g gęstej śmietany 18%
  • sól do smaku
  • tłuszcz do smażenia

dodatkowo:

  • cukier puder

Wykonanie:

Wszystkie składniki wkładamy do naczynia Thermomix i wyrabiamy ciasto czas 4 min/obr. Interwał.

Tak przygotowane ciasto dzielimy na części i każdą część wałkujemy na cienkie placki ok 2 mm grubości. Kroimy paski o szerokości ok 3 cm, długości 10 cm.

Pośrodku przecinamy ciasto nożem i formujemy faworki.

Thermomix przepisy. Faworki, chrust

Smażymy na złoty kolor z obu stron, wyciągamy na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz

Na koniec posypujemy cukrem pudrem.

Na następnej stronie znajdziesz film Jak wykonać faworki w Thermomix

4 komentarze

  1. Sandra
  2. Agnieszka
    • admin
      • Anna

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock