Zupa meksykańska z kaszą jaglaną

Zupa meksykańska z kaszą jaglaną

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowo – wołowego (najczęściej wykorzystuję „niedzielny rosół”)
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 1 papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół papryczki chilli
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej
  • 1/2 puszki fasoli białej
  • ok. 200 g ugotowanej wołowiny (ta która zostanie z „niedzielnego rosołu”)
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • sól, pieprz
  • papryka słodka

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlać olej i cebulę. Podduszamy cebulę czas 3 min/temp.100/obr.1. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i chili. Podsmażamy ponownie czas 2 min/temp.100/poz.1. W międzyczasie kroimy w kostkę paprykę i wołowinę. Dokładamy do naczynia Thermomix i ponownie podsmażamy czas 3 min/temp. 100/obr wsteczne 1.

Dolewamy bulion i sos pomidorowy. Dosypujemy 4 łyżki kaszy jaglanej, paprykę słodką w proszku i gotujemy czas 10 min/temp. 100/obr. wsteczne 1.

Na sam koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy sola i pieprzem.

Przepis ten również można zrobić w tradycyjny sposób – więcej na kaszomania.pl

thermomix_kasza_jaglana_zupa_meksykanska

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock