Pesto z liści rzodkiewek

Print Friendly, PDF & Email

Składniki na rzodkiewkowe pesto:

  • 80 g uprażonego słonecznika
  • 80 g liści rzodkiewek
  • 1 miarka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka soku z cytryny

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w Thermomix i miksujemy czas 2 min obr. 3-4. Musimy często ściągać pesto ze ścianek naczynia Thermomix. Smakuje wybornie – jest pikantne z posmakiem prażonego słonecznika. Doskonale pasuje ze świeżym pieczywem lub z pełnoziarnistymi sucharkami.

Polecam szczególnie teraz jak ktoś ma posadzoną rzodkiewkę i nadszedł czas jej przerywania.

 

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC

4 komentarze

  1. Magdika
    • admin
  2. Magdika
    • admin

Dodaj komentarz