Krem patissiere Thermomix

Krem patissiere Thermomix
Print Friendly, PDF & Email

Krem patissiere Thermomix

Mocno waniliowy, gęsty i idealnie gładki. To krem patissiere. Krem można wykorzystać jako nadzienie do rurek, babeczek czy tart.

Można go również jeść prosto ze słoika.

Składniki:

  • 300 g mleka 3,2%
  • 60g cukru
  • 30g masła
  • 20 g mąki pszennej
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 3 żółtka
  • nasiona z 1 wanilii
  • szczypta soli

Przepisy Thermomix. Krem patissiere.

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy wszystkie składniki i gotujemy czas 7 min/temp.90/obr.4.

 

One Response

  1. Marta

Reply Cancel Reply

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.