Gofry chyba ulubione przez wszystkich, mozna je podawać na przeróżne sposoby, z konfiturami, bitą śmietaną. Podczas ostatniego pobytu w Zakopanem odkryliśmy wyśmienitą cukiernię na Krupówkach, gdzie serwują pyszne gofry. Po powrocie do domu nie mogłam się oprzeć pokusie zasmakowania jeszcze raz…
Składniki:
- 250 g mąki
- 2 jajka
- 200 g mleka
- 70 g masła
- 10 g cukru pudru waniliowego (zrobionego w TM)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
- Wszystkie składniki umieszczamy w Thermomix i mieszamy na jednolitą masę czas 30 s/obr.4
- W gofrownicy pieczemy gofry na rumiano.
- Podawać z konfiturami, bita śmietaną, nutellą lub po prostu jak to lubią moje pociechy posypane cukrem pudrem.