Gofry

Print Friendly, PDF & Email

Gofry chyba ulubione przez wszystkich, mozna je podawać na przeróżne sposoby, z konfiturami, bitą śmietaną. Podczas ostatniego pobytu w Zakopanem odkryliśmy wyśmienitą cukiernię na Krupówkach, gdzie serwują pyszne gofry. Po powrocie do domu nie mogłam się oprzeć pokusie zasmakowania jeszcze raz…

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 g mleka
  • 70 g masła
  • 10 g cukru pudru waniliowego (zrobionego w TM)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w Thermomix i mieszamy na jednolitą masę czas 30 s/obr.4
  2. W gofrownicy pieczemy gofry na rumiano.
  3. Podawać z konfiturami, bita śmietaną, nutellą lub po prostu jak to lubią moje pociechy posypane cukrem pudrem.

 

Dodaj komentarz