Kokosowe ciasto na pierogi

Kokosowe ciasto na pierogi

Po zielonym i dyniowym cieście na pierogi tym razem ciasto na pierogi z dodatkiem mleka kokosowego

Składniki na kokosowe ciasto na pierogi:

  • 120 g mąki pszennej
  • 60 g mleka kokosowego
  • szczypta soli

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix wlewamy mleko i podgrzewamy czas 2 minuty/temp 90 stopni/obr.2. Następnie wsypujemy mąkę z solą i mieszamy ciasto czas 1 min/obr.6

Ciasto formujemy w kulę, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na ok.15 minut.

Z podanego przepisu wychodzi 20 pierogów. Ja zrobiłam kokosowe pierogi z serowym nadzieniem.

ciasto na pierogi thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.