Pierożki ravioli

Pierożki ravioli

Składniki na ciasto:

  • 400 g mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix włożyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto czas 2 min/poz. Thermomix/Interwał.  Z tak przygotowanego ciasta uformować kule i odstawić na 15 min.

Na oprószonej stolnicy mąką rozwałkować ciasto na prostokątne kawałki, w środek dać nadzienie i skleić jak pierożki.

Jako nadzienie możemy użyć dosłownie wszystkiego: sera ze szpinakiem, pieczarek z cebulą czy mięsne nadzienie.

Wrzucać na osolony wrzątek i gotować ok. 3 min od wypłynięcia.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO