Składniki na kotleciki z jajek
- 8 ugotowanych jajek
- 1 całe surowe jajko
- cebula
- czerstwa kajzerka
- poszatkowana natka pietruszki (mała garść pietruszki)
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Składniki na panierkę:
- bułka tarta
- 2 surowe jajka
Cebulę szatkujemy w Thermomix 10 s/obr.6 wlewamy olej i smażymy 5 min/temp. 90 stopni/obr.2. Następnie dodajemy pozostałe składniki: jajka, namoczoną wcześniej bułkę, poszatkowaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Nastawiamy Thermomix na 1 min/obr 6 i z pomocą kopystki miksujemy.
Z tak przygotowanej masy formujemy kotleciki obtaczamy w jajku j bułce i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Ja kotleciki podaję z sosem chrzanowym, ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.