Kotlety z kaszy gryczanej i szpinaku

Kotlety z kaszy gryczanej i szpinaku

Składniki na kotlety z kaszy gryczanej i szpinaku:

  • 200 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 160 g mrożonego szpinaku
  • 30 g parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatałowa

Wykonanie przepisu na kotlety z kaszy gryczanej i szpinaku:

Do naczynia Thermomix dajemy masło i rozpuszczamy czas 1 mni/obr.1/100 stopni.Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę czas 1 min/obr.1/temp. 100. Dodajemy rozmrożony szpinak i podduszamy czas 10 min/obr.1/temp.100. Na minutę przed końcem dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz gałkę muszkatałową. Pozostawiamy do wystygniecia.

Dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną oraz ser. Mieszamy czas 30 s/obr wsteczne 3. Doprawiamy jeszcze do smaku.

Z masy formujemy kotleciki i pieczemy w nagrzanym piekarniku 190 stopni przez ok. 15 minut.

kotleciki_kasza_gryczana_szpinakszpinak_kasza_gryczana

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock