Krem orzechowo-czekoladowy

Krem orzechowo-czekoladowy

Składniki do wykonania kremu:

  • 90 g brązowego cukru
  • 130 g orzechów laskowych
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 70 g miękkiego masła
  • 100 g mleka

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy cukier i rozdrabniamy go czas 10 s/obr. 9, następnie dodajemy orzechy laskowe i ponownie nastawiamy tym razem na 20 s/obr. 9.

Dodajemy gorzką czekoladę połamaną na kawałki i rozdrabniamy znowu 20 s/obr. 9.

Na koniec dodajemy mleko i masło, nastawiając Thermomix na 3 min/50 stopni/obr. 2 a później mieszamy czas 5 s/obr. 9.

Przekładamy najlepiej do szczelnie zamykanego suchego słoika i po ostudzeniu wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny aby krem stężał.

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock