Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej

Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 400 ml mleka
  • 5 daktyli
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • pół banana

Wykonanie:

Kaszę można ugotować w Thermomix, ja gotowałam w tradycyjny sposób czyli do wrzącego mlego wsypałam kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Pod sam koniec gotowania dodajemy czekoladę i pokrojego banana.

Kiedy kasza będzie zimna miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr.10. W zależności jaką chcemy mieć konsystencję możemy dolać więcej mleka.

Przepis ten znajdziecie również na www.kaszomania.pl

kasza_gryczana_budyn

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.