Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej



Print Friendly

Składniki na 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 400 ml mleka
  • 5 daktyli
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • pół banana

Wykonanie:

Kaszę można ugotować w Thermomix, ja gotowałam w tradycyjny sposób czyli do wrzącego mlego wsypałam kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Pod sam koniec gotowania dodajemy czekoladę i pokrojego banana.

Kiedy kasza będzie zimna miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr.10. W zależności jaką chcemy mieć konsystencję możemy dolać więcej mleka.

Przepis ten znajdziecie również na www.kaszomania.pl

kasza_gryczana_budyn

Popularne frazy:

  • budyń z kaszy gryczanej
  • desery z kaszy gryczanej
  • budyń gryczany
  • mus z kaszy gryczanej niepalonej

Podobne przepisy

Add Comment