Mus z kaszy gryczanej

Mus z kaszy gryczanej

Kasza gryczana na słodko, kasza gryczana na śniadanie? Niemożliwe a jednak. Aromat zaczął się unosić już na początku gotowania.

Składniki:

  • 40 g kaszy gryczanej
  • 200 g mleka
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 kostka czekolady gorzkiej
  • owoce – u mnie borówki mrożone

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy kaszę gryczaną, wlewamy mleko*przykrywamy miarką i gotujemy czas 15 min/temp.100/obr.1 Pod koniec gotowania dodajemy czekoladę i miód. Kaszę miksujemy czas 30 s/obr.1o. Dodajemy orzechy i mieszamy czas 10 s/obr.5

Wykładamy do miseczki i podajemy z owocami.

*po zagotowaniu mleko może wykipieć, można wtedy na chwilę zmniejszyć temperaturę do 90 stopni.

thermomix_kasza_gryczana_miod

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock