Kasza gryczana na słodko, kasza gryczana na śniadanie? Niemożliwe a jednak. Aromat zaczął się unosić już na początku gotowania.
Składniki:
- 40 g kaszy gryczanej
- 200 g mleka
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka miodu
- 1 kostka czekolady gorzkiej
- owoce – u mnie borówki mrożone
Wykonanie:
Do naczynia Thermomix dajemy kaszę gryczaną, wlewamy mleko*przykrywamy miarką i gotujemy czas 15 min/temp.100/obr.1 Pod koniec gotowania dodajemy czekoladę i miód. Kaszę miksujemy czas 30 s/obr.1o. Dodajemy orzechy i mieszamy czas 10 s/obr.5
Wykładamy do miseczki i podajemy z owocami.
*po zagotowaniu mleko może wykipieć, można wtedy na chwilę zmniejszyć temperaturę do 90 stopni.