Budyń z kaszy jaglanej

Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 40 g kaszy jaglanej
  • 400 g mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • pół laski wanilii
  • maliny mrożone lub świeże
  • mus malinowy

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy kaszę jaglaną i miksujemy czas 1 min/obr.10. Zalewamy mlekiem, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy czas 10 min/100 stopni/obr.2. Pod koniec gotowania dodajemy masło.

Do salaterki dajemy maliny, zalewamy budyniem i polewamy słodkim musem z malin przepis na mus tutaj

W przepisie nie dodałam cukru ponieważ mus z malin jest bardzo słodki. Jeżeli chcemy zrobić sam budyń bez malin to proszę dodać cukier lub miód do smaku!!!

kasza_jaglana_budyn

6 komentarzy

  1. Takina
    • admin
      • Kasia
  2. Takina
  3. Ola
    • Sinusoida

Dodaj komentarz