Grzybowe pierogi z kapustą



Print Friendly, PDF & Email

Grzybowe pierogi z kapustą:

Ciasto na pierogi:

  • 20 g suszonych grzybów
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 miarki ciepłej wody
  • sól

Grzyby umieszczamy w naczyniu Thermomix i miksujemy na mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 2 min/poz. Interwał/Thermomix

Z ciasta formujemy kulę zawijamy w folię i na 30  minut zostawiamy.

Składniki na farsz:

  • 1 cebula
  • 200 g kiszonej kapusty(ugotowanej)
  • sól i pieprz do smaku

Cebulę umieszczamy w Thermomix i rozdrabniamy czas 10s/obr.5. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażamy. Ugotowaną i odciśniętą kapustę umieszczamy w naczyniu Thermomix i rozdrabniamy czas 10s/obr.5-6. Dodajemy do cebulki i podsmażamy.

Ciasto wałkujemy, wycinamy koła i nadziewamy farszem.

 

thermomix pierogi

Popularne frazy:

  • pierogi z kapustą i grzybami thermomix
  • pierogi z kapusta thermomix
  • farsz na pierogi z kapustą i grzybami thermomix
  • thermomix pierogi z kapusta
  • pierogi z kapusta i pieczarkami z thermomixa
  • pierogi z kapustą i grzybami termomiks
  • pierogi z grzybami thermomix
  • pierogi z grzybami i Kapudta termomix
  • pierogi grzybowe z kapusta
  • farsz zkapustyi grzybów przepis termomix

Podobne przepisy

4 komentarze

Add Comment