Grzybowe pierogi z kapustą

Grzybowe pierogi z kapustą

Grzybowe pierogi z kapustą:

Ciasto na pierogi:

  • 20 g suszonych grzybów
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 miarki ciepłej wody
  • sól

Grzyby umieszczamy w naczyniu Thermomix i miksujemy na mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 2 min/poz. Interwał/Thermomix

Z ciasta formujemy kulę zawijamy w folię i na 30  minut zostawiamy.

Składniki na farsz:

  • 1 cebula
  • 200 g kiszonej kapusty(ugotowanej)
  • sól i pieprz do smaku

Cebulę umieszczamy w Thermomix i rozdrabniamy czas 10s/obr.5. Przekładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażamy. Ugotowaną i odciśniętą kapustę umieszczamy w naczyniu Thermomix i rozdrabniamy czas 10s/obr.5-6. Dodajemy do cebulki i podsmażamy.

Ciasto wałkujemy, wycinamy koła i nadziewamy farszem.

 

thermomix pierogi

4 komentarze

  1. Anna
  2. Ewa

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock