Składniki na mleko kokosowe:
- 200 g wiórków kokosowych
- 4 szklanki przegotowanej wody
Wykonanie:
Wiórki kokosowe wsypujemy do naczynia Thermomix i zalewamy 1 szklanką wody. Mieszamy czas 3 min/obr.2/temp.60 stopni. Zostawiamy wiórki na noc. Następnie dolewamy szklankę wody podgrzewamy czas 2 min/obr.2/temp 60 stopni następnie miksujemy czas 2 minuty/obr.10. Całość przelewamy na gazę i dokładnie wyciskamy. Wiórki ponownie wkładamy do naczynia Thermomix i zalewamy 2 szklankami wody i podgrzewamy czas 4 min/obr.2/temperatura 60 stopni. Następnie miksujemy czas 2 minuty/obr.10. Wiórka przelewamy na gazę i dokładnie wyciskamy. Przelewamy do butelki i trzymamy w lodówce.
zrobiłam Gwiazdę z nutellą i tylko dzięki filmikowi zrozumiałam jak „zaplatać ” nacięte kawałki ciasta !
Wyszło wspaniałe i tak smaczne ,że zniknęło jak na filmie czyli w oka mgnieniu Dzięki i polecam innym !