Lody jagodowe na patyku

Lody jagodowe na patyku
Print Friendly, PDF & Email

Lody jagodowe na patyku. Przepisy Thermomix.

Składniki na lody jagodowe

Składniki na 8 lodów:

  • 200 g śmietany 30%
  • 250 g jagód
  • 40 g cukru pudru

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix zakładamy motylek, wlewamy śmietanę i 20 g cukru.

Ubijamy śmietanę czas 1 min/obr.4. Podczas ubijania śmietany należy przez otwór w pokrywie sprawdzać stan jej ubicia. Jeżeli widzimy, że śmietana jest już ubita skróćmy czas ubijania i odwrotnie.

Śmietanę przekładamy na talerz.

Wyciągamy motylek i wsypujemy jagody z pozostałą częścią cukru. Miksujemy czas 30s/obr.10.

Jagody przelewamy na talerz obok ubitej śmietany.

Do foremek na lody dajemy łyżkę śmietany i łyżkę jagód – podaję ten sposób aby nie wyszły nam jednolite lody tylko takie jak na zdjęciu.

Możemy również po skończonym miksowaniu jagód, przełożyć ubitą śmietanę i całość wymieszać. I już jednolitą masę nakładać do foremek.

Foremki z lodami wkładamy do zamrażarki na kilka godzin.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.