Domowe rafaello

Print Friendly, PDF & Email

Domowe rafaello lub inna nazwa też spotykana to pralinki kokosowe.

Do wykonania domowego rafaello potrzebujemy:

60 g migdałów,

6o g wiórek kokosowych, dodatkowo wiórka kokosowe do obtoczenia

1/2 szklanki śmietany kremówki,

3 białe czekolady

5 łyżek masła

W zależnosci jakie mamy migdały, jeżeli całe to miksujemy je na wiórka w Thermomix, jezeli mamy juz posiekane to, podgrzewamy śmietanę 10 min/obr1/50 stopni, w trakcie tego czasu stopniowo dodajemy połamaną na kawałki białą czekoladę i na samym końcu dodajemy wiórki kokosowe i uprzednio zmielone migdały. Dodajemy również masło.

 

Wymieszaną masę odstawiamy do lodówki aby zgęstniała. Następnie formujemy kulki i obtaczamy ją w wiórkach kokosowych.

 

Opcjonalnie można dodać całego migdała i to jego obtoczyć masą i wiórkami.

 

 

 

 

By: Domowe rafaello

One Response

  1. daria

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.