Pierogi ze szpinakiem

Print Friendly, PDF & Email

Składniki na pierogi ze szpinakiem:

składniki na farsz:

  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • 100 g sera fety
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie farszu:

Do naczynia Thermomix dajemy cebulę i czosnek kroimy czas 5 s/obr.5. Dodajemy olej i podsmażamy czas 4 min/100 stopni/obr.2. Dodajemy odciśnięty szpinak, gałkę muszkatołową, pieprz i ponownie smażymy czas 5 min/100 stopni/obr.2. Do zimnej masy szpinakowej dajemy ser i mieszamy czas 20s/obr.4. Masę można dosolić.

Składniki i wykonanie ciasta tutaj – zielone ciasto na pierogi thermomix

 

pierogi thermomix

thermomix pierogithermomix pierogi

Dodaj komentarz