Barszcz czerwony



Print Friendly

Składniki na barszcz czerwony:

  • 1000 g buraków czerwonych,obranych
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • liść laurowy
  • 5 szt ziela angielskiego
  • 1 łyżeczki soli lub jak kto woli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • szczypta majeranku

Wykonanie:

Do naczynia  włożyć buraki,rozdrobnić je nastawiając 20 sek/obr.4.Rozdrobnione buraczki przełozyć do innego naczynia.

Następnie do naczynia dodać przygotowany wcześniej bulion drobiowy i pozostałe składniki, oraz rozdrobnione buraczki w koszyczku

Gotować 12 min/100 stopni

Doprawić do smaku pieprzem,ewentualnie solą.

Popularne frazy:

  • barszcz czerwony thermomix
  • www thermoprzepisy pl
  • barszcz ukrainski thermomix
  • barszcz thermomix
  • przepis barszcz czerwony
  • thermomix barszcz czerwony
  • thermomix barszcz
  • barszcz ukraiński termomix
  • zupa buraczkowa thermomix
  • barszcz czerwony w thermomixie

Podobne przepisy

2 komentarze

Add Comment