Carpaccio z buraków

Carpaccio z buraków

Składniki:

  • 2 buraki podłużne
  • 2 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • świeży tymianek i rozmaryn
  • ser feta
  • sos balsamico

Wykonanie:

Buraki dokładnie myjemy. Oliw ę mieszamy z ziołami i drobno pokrojonym czosnkiem. Na kawałek folii aluminiowej dajemy buraka, polewamy marynatą i szczelnie zawijamy w folię. Buraki układamy na przystawce Varoma. Do naczynia Thermomix wlewamy 700 g wody i parujemy czas 55 min/obr.1/Varoma. Buraki pozostawiamy do wystygnięcia. Kiedy buraki są zimne obieramy je ze skórki i cieniutko kroimy. Posypujemy fetą i skrapiamy sosem balsamico.

Thermomix przepisy. Carpaccio z buraka

Thermomix przepisy. Carpaccio z buraka

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock