Carpaccio z buraków

Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 2 buraki podłużne
  • 2 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • świeży tymianek i rozmaryn
  • ser feta
  • sos balsamico

Wykonanie:

Buraki dokładnie myjemy. Oliw ę mieszamy z ziołami i drobno pokrojonym czosnkiem. Na kawałek folii aluminiowej dajemy buraka, polewamy marynatą i szczelnie zawijamy w folię. Buraki układamy na przystawce Varoma. Do naczynia Thermomix wlewamy 700 g wody i parujemy czas 55 min/obr.1/Varoma. Buraki pozostawiamy do wystygnięcia. Kiedy buraki są zimne obieramy je ze skórki i cieniutko kroimy. Posypujemy fetą i skrapiamy sosem balsamico.

Thermomix przepisy. Carpaccio z buraka

Thermomix przepisy. Carpaccio z buraka

Dodaj komentarz