Czas przygotowywania domowych świątecznych prezentów już nadszedł. Moja pierwsza propozycja to orzechy w miodzie.
Orzechy w miodzie składniki:
- 230 g orzechów włoskich
- 400 ml miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
Orzechy obieramy ze skórki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 80 stopni na 15 min. Następnie przekładamy orzechy do słoików. Do naczynia Thermomix dajemy miód i łyżeczkę cynamonu. Rozpuszczamy miód czas 4 min/temp.50 stopni/obr.2. Miodem zalewamy orzechy, zakręcamy i wsadzamy do garnka z ciepłą wodą i gotujemy 20 min.
Cudeńka!!!! Az ślinka leci.
Zastanawiam się tylko ile czasu takie orzechy w słoiczkach mogą stać?
Miód jest bardzo słodki a dodatkowo jeszcze pasteryzowany 20 min więc szybko się nie zepsuje podejrzewam.
Musi być pyszne.Tylko zastanawiam się do czego to używać i czy można jeśc takie ze słoika?????
Tylko ze słoika:)