Bardzo dużo przepisów zawiera informację, aby faworki były kruche i nabąbelkowane należy ciasto bardzo długo ugniatac.
Niektórzy piszą nawet o mieleniu ciasta w maszynce czy uderzaniu tłuczkiem do mięsa.
Wyrabiając ciasto wThermomix zauważyłam do upieczeniu, że ciasto jest chrupkie i nabąbelkowane.
Może to jest sekret dobrego ciasta?
faworki te robiłam już kilka razy. Przepis jest super a faworki zostają mięciutkie nawet przez kilka dni. Rewelacja gorąco wszystkim polecam na prawdę warto. Gwarantuje że będą smakować całej rodzinie 🙂
Zrobiłam – 3 razy w jednym dniu!! Mega pyszne!
Cieszę się bardzo:)
Moja babcia tłukła jeszcze to ciasto wałkiem – żeby wyszły pęcherze 🙂 wierzę, że to nie dlatego, że chciała uwolnić emocje, tylko żeby ciasto było kruche 🙂 haha 🙂 <3 Zabieramy sie za pieczenie 🙂