Dyniowe babeczki

Dyniowe babeczki
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 140 g masła
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 i 1/4 szklanki puree z dyni

Wykonanie:

Do naczynia dajemy masło i ucieramy czas 5 min/obr.3-4. W tym czasie dosypujemy stopniowo cukier. Następnie za pomocą kopystki zbieramy ze ścianek bocznych utarte masło z cukrem i ponownie mieszamy czas 3 min/obr.4 – i w trakcie tego mieszania dodajemy jajka.

Następnie dajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, sola i przyprawą oraz puree z dyni i jogurt. Za pomocą kopystki mieszamy na jednolitą masę czas 2 min/obr. 3.

Tak przygotowane ciasto wlewamy do przygotowanych wcześniej foremek i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min.

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.