Włoski chlebek

Włoski chlebek

Składniki na chleb włoski:

  • 300 ml letniej wody
  • 1 saszetka drożdży suszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • mąka pszenna 500 g

 

Wykonanie:

Wodę, drożdże i cukier dajemy do Thermomix i mieszamy temp 37 stopni/czas 3 min/obr. 2. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 3 min/poz. Thermomix/Interwał. Następnie pozostawiamy ciasto do wyrośnięcia na 30 min.

Z ciasta formujemy chleb lub bułki ( co kto woli) i pozostawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Pieczemy na nagrzanym piekarniku w  220 ˚C przez około 45 minut.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock