Dyniowe rogale z nadzieniem

Dyniowe rogale z nadzieniem
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 300g dyniowego puree
  • 550g mąki pszennej chlebowej
  • 50g masła
  • 80 g wody
  • 10g drożdży
  • 2 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix dajemy rozpuszczone masło, wodę, cukier i drożdże. Mieszamy 30 s/obr.3. Następnie dajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 3 min/obr. Interwał. Zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Następnie wykładamy ciasto na stolnicę, dzielimy na 4 części i z każdej części wałkujemy okrąg z którego wykrawamy trójkąty. Do każdego trójkąta dajemy ulubionej konfitury i zwijamy w rogalika. Przekładamy na blaszke i pozostawiamy na ok 15 minut do wyrośnięcia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy ok.20 min.

4 komentarze

  1. Katarzyna
  2. Katarzyna
  3. Agnieszka

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.