Składniki:
- 300g dyniowego puree
- 550g mąki pszennej chlebowej
- 50g masła
- 80 g wody
- 10g drożdży
- 2 łyżki cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
Wykonanie:
Do naczynia Thermomix dajemy rozpuszczone masło, wodę, cukier i drożdże. Mieszamy 30 s/obr.3. Następnie dajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 3 min/obr. Interwał. Zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Następnie wykładamy ciasto na stolnicę, dzielimy na 4 części i z każdej części wałkujemy okrąg z którego wykrawamy trójkąty. Do każdego trójkąta dajemy ulubionej konfitury i zwijamy w rogalika. Przekładamy na blaszke i pozostawiamy na ok 15 minut do wyrośnięcia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy ok.20 min.
Jaki typ mąki najlepiej dodać?
Chlebowa ma jaki typ?
ja dodałam typ 500.
dziękuję 🙂
Jak zrobic dyniowe puree?