Malinowa gryczanka czyli owsianka z kaszy gryczanej

Malinowa gryczanka czyli owsianka z kaszy gryczanej

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 100 g malin
  • 100 g mleka
  • 2 łyżeczki miodu
  • garść orzechów

Wykonanie:

Kaszę gryczaną zalewamy ciepłą wodą, dodajemy łyżkę soku z cytryny i zostawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie kaszę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do naczynia Thermomix. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr.10. Ozdabiamy malinami.

Konsystencję gryczanki możemy zmieniać dodając odpowiednia ilość mleka. Jeżeli chcemy gryczankę na ciepło należy wymieszać z ciepłym mlekiem. Zamiast mleka możemy użyć mleka kokosowego lub migdałowego, zamiast orzechów migdałów. Możliwości jest bardzo dużo. Smacznego.

gryczanka_thermomix

One Response

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO