Barszcz czerwony

Składniki na barszcz czerwony:

  • 1000 g buraków czerwonych,obranych
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • liść laurowy
  • 5 szt ziela angielskiego
  • 1 łyżeczki soli lub jak kto woli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • szczypta majeranku

Wykonanie:

Do naczynia  włożyć buraki,rozdrobnić je nastawiając 20 sek/obr.4.Rozdrobnione buraczki przełozyć do innego naczynia.

Następnie do naczynia dodać przygotowany wcześniej bulion drobiowy i pozostałe składniki, oraz rozdrobnione buraczki w koszyczku

Gotować 12 min/100 stopni

Doprawić do smaku pieprzem,ewentualnie solą.

2 komentarze

  1. Iwko
    • admin

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock