Krakersy serowo-orzechowe

Krakersy serowo-orzechowe

Składniki na krakersy serowo-orzechowe:

  • 150 g sera gorgonzola
  • 50 g miękkiego masła
  • 170 g mąki pszennej
  • 60 g orzechów włoskich
  • szczypta soli

Wykonanie przepisu na krakersy serowo – orzechowe:

Orzechy podprażamy na patelni. Do naczynia Thermomix dajemy ser, masło i sól. Mieszamy czas 30 s/obr. 5. Dodajemy mąkę i orzechy i miksujemy czas 1 min/obr.5

Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemy i wykładamy blachę. Ciasto łatwo się formuje więc można również wylepić blachę ciastem.

Pieczemy ok 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągamy z piekarnika, ostrożnie przekładamy na deskę do krojenia i jeszcze ciepłe ciasto kroimy w dowolny kształt.

Idealna przekąska do piwa.

Thermomix przepisy. Krakersy serowo - orzechowe.

Thermomix przepisy. Krakersy serowo – orzechowe.

2 komentarze

  1. Ida

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock