Krakersy serowo-orzechowe

Krakersy serowo-orzechowe
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na krakersy serowo-orzechowe:

  • 150 g sera gorgonzola
  • 50 g miękkiego masła
  • 170 g mąki pszennej
  • 60 g orzechów włoskich
  • szczypta soli

Wykonanie przepisu na krakersy serowo – orzechowe:

Orzechy podprażamy na patelni. Do naczynia Thermomix dajemy ser, masło i sól. Mieszamy czas 30 s/obr. 5. Dodajemy mąkę i orzechy i miksujemy czas 1 min/obr.5

Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemy i wykładamy blachę. Ciasto łatwo się formuje więc można również wylepić blachę ciastem.

Pieczemy ok 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągamy z piekarnika, ostrożnie przekładamy na deskę do krojenia i jeszcze ciepłe ciasto kroimy w dowolny kształt.

Idealna przekąska do piwa.

Thermomix przepisy. Krakersy serowo - orzechowe.

Thermomix przepisy. Krakersy serowo – orzechowe.

2 komentarze

  1. Ida

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.