Konfitura z czarnego bzu

Konfitura z czarnego bzu

Oprócz syropu skusiła mnie też konfitura, która wykorzystałam do nadzienia do drożdżówek.

Składniki:

  • 1000 g owocu czarnego bzu
  • 400 g cukru
  • 1 cytryna

Wykonanie:

Owoce z czarnego bzu umieścić w naczyniu Thermomix i gotujemy czas 20 min/obr.2/temp. 90 stopni. Dodajemy cukier i sok z cytryny i gotujemy dalej do pozyskania odpowiedniej gęstości u mnie to było 30 min/obr.3/temp.100 stopni. Konfiturę przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem. Ja konfiturę wykorzystałam jako nadzienie do tych drożdżówek.

 

konfitura z czarnego bzu

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock