Makaron grzybowy

Makaron grzybowy

Składniki na makaron grzybowy:

  • 20 g suszonych grzybów
  • 200 g mąki
  • 2 jajka

Wykonanie:

Grzyby umieszczamy w Thermomix i miksujemy na proszek czas 30s/obr.10. Dodajemy mąkę i jajka i wyrabiamy ciasto czas 2 min/poz. Thermomix/Interwał. Ciasto będzie miało sypką konsystencję lecz po wyjęciu z Thermomix będzie można uformować kulę. Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy na min. 30 minut do lodówki. Następnie przy pomocy maszynki lub ręcznie wałkujemy i kroimy makaron. Gotujemy w słonej wodzie.

Makaron ma śliczny ciemny kolor i cudownie pachnie.

 

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO