Zupa krem z papryki

Zupa krem z papryki
Print Friendly, PDF & Email

Składniki:

  • 0,5 kg czerwonej papryki
  • 1 duża cebula
  • 1 duży ziemniak
  • 0,5 litra bulionu
  • sól, pieprz, słodka oraz ostra  papryka
  • oliwa
  • śmietana lub jogurt

Wykonanie:

Paprykę umieścić w naczyniu Thermomix i poszatkować czas 10 s/obr.4. Przełożyć do innego naczynia. Następnie robimy to samo z cebulą, szatkujemy czas 10s/obr.4.

Następnie dodajemy oliwę i nastawiamy Thermomix czas 4 min/temp.100 stopni/obr.1. Po tym czasie dodajemy paprykę i ponownie podsmażamy czas 3 min/temp.80 stopni/obr.1.
Zalewamy paprykę i cebulę bulionem, dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy czas 30 min/temp. 100 stopni/obr.1.
Po upływie czasu miksujemy zupę na gładki krem czas 1 min/obr.8. Przyprawiamy do smaku solą, grubo zmielonym pieprzem, papryką oraz dekorujemy łyżką śmietany lub jogurtu.

One Response

  1. Piotr Tomasz Harasimiuk

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.