Zupa krem z kukurydzy

Zupa krem z kukurydzy

Składniki na zupę krem z kukurydzy:

  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 4 średnich ziemniaków
  • 2 średnie marchewki
  • 1 duża cebula
  • 800 g wody
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 czubate łyżki śmietany 18%
  • oliwa do podsmażenia cebuli
  • pieprz, sól, chilli, mielony imbir, gałka muszkatałowa
  • 1 ząbek czosnku

Ziemniaki i marchew obieramy ze skórki. Ziemniaki kroimy w  kostkę, marchewkę w cienkie plasterki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.Ziemniaki, marchewkę i kukurydzę umieszczamy w naczyniu Thermomix, zalewamy wodą i gotujemy czas 30 min/temp.100 stopni, obr.1. Jak woda osiągnie temp 100 stopni wrzucamy kostki rosołowe. W międzyczasie kroimy cebulę w drobną kostkę i podsmażamy na tłuszczu na złoty kolor.

Następnie dodajemy cebulę do naszej zupy, wyciskamy czosnek, śmietanę oraz przyprawy wg uznania i miksujemy czas 30 s/obr.8.

Zupę można podawać z grzankami.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock