Kutia Thermomix. Przepisy Thermomix.
Składniki:
- 200 kaszy pęczak
- 800 g wody
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g migdałów
- 250 g maku niebieskiego
- 350 g mleka
- 50 g rodzynek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 200 g miodu
Wykonanie:
Do naczynia Thermomix wkładamy orzechy i migdały, siekamy czas 5s/obr.6. Orzechy i migdały przekładamy do innego naczynia.
Do naczynia Thermomix wsypujemy mak, mielimy go czas 30s/obr.10. Dodajemy mleko, rodzynki oraz miód. Gotujemy czas 12min/temp. 90 stopni/obr.2.
Dodajemy do naczynia migdały z orzechami oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową.
Mieszamy czas 20s/obr.3 wsteczne. Masę makową przekładamy do miski.
Do naczynia Thermomix. wlewamy wodę i wkładamy koszyczek z kaszą pęcząk. Gotujemy czas 30min/100 stopni/obr.1.
Kaszę wyciągamy z naczynia Thermomix i łączymy ją z masą makową.