Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej

Budyń czekoladowy z kaszy gryczanej

Składniki na 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 400 ml mleka
  • 5 daktyli
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • pół banana

Wykonanie:

Kaszę można ugotować w Thermomix, ja gotowałam w tradycyjny sposób czyli do wrzącego mlego wsypałam kaszę gryczaną, daktyle i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Pod sam koniec gotowania dodajemy czekoladę i pokrojego banana.

Kiedy kasza będzie zimna miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr.10. W zależności jaką chcemy mieć konsystencję możemy dolać więcej mleka.

Przepis ten znajdziecie również na www.kaszomania.pl

kasza_gryczana_budyn

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock