Sos grzybowy

Sos grzybowy
Print Friendly, PDF & Email

Sos grzybowy Thermomix

Składniki na sos grzybowy:

  • 200 g leśnych świeżych grzybów
  • 1 mała cebula
  • 20 g masła klarowanego
  • 300 g wody
  • 1 miarka TM śmietany 30%
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Do naczynia Thermomix włożyć cebulę pokrojoną na 4 części. Zmiksować czas  6s/obr.5.

Za pomocą kopystki zgarnąć cebulę na dno naczynia. Dodać masło i poddusić czas 3 min/Varoma/obr.1

Grzyby pokroić w plasterki. Dodać do naczynia Thermomix i dusić czas 10 min/Varoma/obr Soft wsteczne.

Grzyby z cebulą zalewamy wodą i gotujemy czas 10 min/Varoma/obr.Soft wsteczne.

Na 2 minuty przed końcem czasu dolewamy śmietanę i dodajemy przyprawy.

 

Thermomix przepisy. Sos grzybowy.

Thermomix przepisy. Sos grzybowy.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.