Składniki:
- 500 g mąki
- 200 ml mleka
- 40 g drożdży
- 4 żółtka
- 5 łyżek cukru
- 70 g roztopionego masła
- szczypta soli
Wykonanie:
Do naczynia Thermomix daję mleko, drożdże i cukier i mieszamy czas 3 min/temp.37 stopni/obr.2
Następnie dajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwał.
Zostawiamy na 30 min. Następnie na oprószonej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na prostokąt (do wymiarów naszej blachy do pieczenia).
Na całość sypiemy kakao (ja dałam słodkie kakao) i zwijamy w rulon tak aby zmieściło nam się w blaszce do pieczenia. Tak przygotowany rulon umieszczamy w uprzednio nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą blaszce do pieczenia.
Z pozostałych białek możemy posmarować wierzch bułki.
Zostawiamy do wyrośnięcia na ok 20-30 min i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 25 min.