Serowo galaretkowy przekładaniec

Serowo galaretkowy przekładaniec
Print Friendly, PDF & Email

Składniki na dużą blaszkę:

Biszkopt:

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

  • 1200 g serka homogenizowanego
  • 400 g truskawek
  • 3 opakowania galaretki truskawkowej
  • 5 opakowań galaretki cytrynowej
  • 500 g brzoskwiń z puszki
  • 1  1/2 galaretki brzoskwiniowej
  • 5 bananów
  • woda do rozpuszczenia galaretek

Wykonanie:

Biszkopt: do naczynia Thermomix dajemy jajka i cukier, zakładamy motylek i ubijamy czas 5 min/obr.5.  Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy czas 1 min/obr.1.

Całość wlewamy na blaszkę i pieczemy 30 minut w temp. 170 stopni.

Masa: 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, mieszamy i studzimy. Do naczynia Thermomix dajemy 400 g serka nastawiamy Thermomix czas 2 min/obr.4. Zimną galaretkę wlewamy powoli do misy. Czekamy jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na spód biszkopta. Wstawiamy do lodówki.

Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki układamy na pierwszej różowej warstwie i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.

2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Do naczynia Thermomix dajemy 400 g serka nastawiamy Thermomix czas 2 min/obr.4. Zimną galaretkę wlewamy powoli do misy. Czekamy jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na kolejną warstwę. Wstawiamy do lodówki.

Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku rozuszczamy. Schładzamy. Do naczynia Thermomix dajemy brzoskwinie i miksujemy na gładki mus czas 30 s/obr.10. Zimną galaretkę wlewamy do naczynia Thermomix i dokładnie mieszamy czas 15s/obr.4. Czekamy jak masa zacznie tężeć i wlewamy na kolejną warstwę. Wstawiamy do lodówki.

2 galaretki cytrynowe  rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Do naczynia Thermomix dajemy 400 g serka nastawiamy Thermomix czas 2 min/obr.4. Zimną galaretkę wlewamy powoli do misy. Czekamy jak masa zacznie tężeć wylewamy ją na kolejną warstwę. Wstawiamy do lodówki.

Banany kroimy w plasterki i układamy na wierzchu przekładańca zalewamy tężejącą 1 galaretką rozpuszczoną w 400 ml wrzątku.

Placek trzymamy cały czas w lodówce.

serowy_przekładaniec_thermomix

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.