Tarta serowa

Tarta serowa
Print Friendly, PDF & Email

 

Składniki

Na ciasto:
50 dkg mąki pszennej
1/2 MT wody
16 dkg masła
10 dkg cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
1 łyżeczka soli

Nadzienie:
5 dkg cukru
1 jajko
1 cukier waniliowy
10 dkg rodzynek
20 dkg sera białego

Przygotowanie

Do naczynia wsypuję wszystkie składniki na ciasto nastawiam 1minuta 5 obrotów.

Następnie nastawiam na 3 minuty Interwał i czekam na wyrobienie ciasta.

W tym czsie smaruje okrągłą blaszkę masłem.

Po wyrobieniu ciasta dzielę je na 2 części i pierwszą cześć rozwałkowywuje na okrag i umieszczam na blaszce.

Nadzienie:

Umieszczam wszystkie składniki w naczyniu i nastawiam 30 sekund na 6 obrotów.

Wymieszanym nadzieniem smaruję ciasto na blaszcze i przykrywam rozwałkowaną drugą częścią ciasta.

Wierzch smaruje pozostałym białkiem.

Piec w piekarniku 40 minut w temp 180 stopni.

Add Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Wykryto blokadę reklam

Wykryliśmy, że używasz rozszerzeń do blokowania reklam. Prosimy, wesprzyj nas, wyłączając blokadę reklam.