Składniki
Na ciasto:
50 dkg mąki pszennej
1/2 MT wody
16 dkg masła
10 dkg cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 żółtka
1 łyżeczka soli
Nadzienie:
5 dkg cukru
1 jajko
1 cukier waniliowy
10 dkg rodzynek
20 dkg sera białego
Przygotowanie
Do naczynia wsypuję wszystkie składniki na ciasto nastawiam 1minuta 5 obrotów.
Następnie nastawiam na 3 minuty Interwał i czekam na wyrobienie ciasta.
W tym czsie smaruje okrągłą blaszkę masłem.
Po wyrobieniu ciasta dzielę je na 2 części i pierwszą cześć rozwałkowywuje na okrag i umieszczam na blaszce.
Nadzienie:
Umieszczam wszystkie składniki w naczyniu i nastawiam 30 sekund na 6 obrotów.
Wymieszanym nadzieniem smaruję ciasto na blaszcze i przykrywam rozwałkowaną drugą częścią ciasta.
Wierzch smaruje pozostałym białkiem.
Piec w piekarniku 40 minut w temp 180 stopni.