Budyń jaglano truskawkowy

Print Friendly, PDF & Email

Przepis na budyń jaglano – truskawkowy w Thermomix

Składniki:

  • 500 g mleka (roślinnego lub krowiego)
  • 110 g kaszy jaglanej
  • 600 g truskawek
  • 40 g brązowego cukru

Wykonanie :

Kaszę jaglaną należy dokładnie przepłukać pod ciepłą wodą. Odsączoną kaszę przekładamy do naczynia Thermomix i zalewamy mlekiem. Kaszę gotujemy czas 15 min/temp.100/obr.2. Pokrywę Thermomix przykrywamy koszyszkiem.

Dodajemy truskawki, cukier i miksujemy na gładką masę czas 1 min/obr.10.

Uwaga: W zależności od gęstości kaszy możemy dodać mniej lub więcej truskawek.

Thermomix przepisy. Budyń jaglano truskawkowy

Thermomix przepisy. Budyń jaglano truskawkowy

 

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Thermomix. Budyń jaglano truskawkowy
Thermomix przepisy

Add Comment